Singalees » Eten en Drinken: Pagina 4
Artikelen 31 - 40 van 140 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

De kiwi groeit ook gewoon in Nederland

De kiwi groeit ook gewoon in Nederland

De kiwi wordt ook wel Chinese kruisbes genoemd. Veel mensen denken dat de kiwi alleen in Nieuw-Zeeland groeit, maar niets is minder waar. Ook op Hollandse bodem doet de plant het uitstekend. Kiwi's va… Producten, 26-07-2010
De Kweepeer: wat kun je doen met de kweepeer?

De Kweepeer: wat kun je doen met de kweepeer?

De kweepeer ook wel aangeduid met kwee is een vrucht met hele specifieke eigenschappen. De kweepeer groeit gewoon in Nederland, maar moet anders worden bereid dan een appel of peer. Heel anders zelf.… Producten, 06-11-2011
De leukste en beste restaurants van Friesland

De leukste en beste restaurants van Friesland

Ook Friesland heeft leuke en bijzondere restaurants. Visrestaurants, Italiaanse restaurants en zelfs whiskeyrestaurants. De Friese restaurants staan niet allemaal in de Lekker of Special Bite, maar zi… Horeca, 20-07-2009
De tajine – overblijfsel van de nomadenkeuken

De tajine – overblijfsel van de nomadenkeuken

De tajine is een pan waarin allerlei producten samen worden gekookt. De tajine komt van de nomaden in Noord-Afrika en het Midden Oosten. Deze mensen trokken van gebied naar gebied en hadden geen keuke… Buitenlands, 12-07-2009

De zoete aardappel of bataat

De zoete aardappel is in de verste verte geen familie van de gewone aardappel. Ook smaakt hij heel anders. De verschillen tussen de gewone aardappel en de zoete aardappel. Producten, 20-02-2012
Deeg, brood en de broodbakmachine: de broodbakmachine

Deeg, brood en de broodbakmachine: de broodbakmachine

Veel mensen hebben een broodbakmachine staan, maar bakken er nooit brood mee. Misschien hebben ze hem één keer geprobeerd en daarna staat hij werkeloos in de kast. Maar met een broodbakmachine kun je… Diversen, 16-12-2011
Dille, lekker in de keuken en tegen winderigheid

Dille, lekker in de keuken en tegen winderigheid

Dille en andere kruiden gaan bijna niet samen. Toch is het heerlijk om dille te eten. Bij vis, maar ook in andere gerechten. Bovendien helpt het tegen winderigheid. Dille, een heel bijzonder kruid. Producten, 16-08-2010

E-nummers uitgelegd: wat zijn E-nummers?

In de meeste voeding die we kopen zitten toegevoegde stoffen, ook wel E-nummers of additieven genoemd. Iedereen is bang voor die E-nummers. Maar weinigen weten dat er ook E-nummers zijn die gewoon een… Diversen, 18-04-2014
Een goede Franse wijn uitkiezen: het wijnetiket uitgelegd

Een goede Franse wijn uitkiezen: het wijnetiket uitgelegd

Een goed wijntje uitkiezen is zo eenvoudig nog niet. Niet iedereen is vinoloog of heeft zoveel kennis dat hij weet wat alles betekent. Op het etiket van een wijnfles is echter al veel te ontdekken. Da… Bier en wijn, 27-01-2011
Eieren: koken en pocheren en eierweetjes

Eieren: koken en pocheren en eierweetjes

Een ei koken of pocheren is nog niet eens zo eenvoudig. Maar er zijn de nodige tips voor. Om te voorkomen dat eieren barsten bij het koken of het eiwit eruit loopt zijn er de nodige maatregelen te nem… Bereiding, 18-09-2009