Singalees » Eten en Drinken: Pagina 7
Artikelen 61 - 70 van 140 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Kokkels, ze komen uit het zand

Kokkels, ze komen uit het zand

De kokkel is een schelpdier. De kokkel is heerlijk en kan zelf bereid worden. In landen als Spanje en Portugal werd de kokkel altijd heel veel gegeten. Nederland richtte zich toen zelfs helemaal op di… Producten, 21-04-2011

Koolraap, koolrabi en knolraap; de verschillen

Koolraap is een echte wintergroente. Maar koolraap wordt ook wel verward met koolrabi of met knolraap. Toch zijn dat toch allemaal verschillende groenten, met hun specifieke smaken en bereidingen . De… Producten, 08-02-2013

Kruiden drogen aan de waslijn of in de magnetron

Kruiden drogen: wie een tuin vol kruiden heeft, kan die nooit altijd opeten. Bovendien groeien de meeste kruiden in de zomer en is er in de winter geen oogst. Natuurlijk kan in de vensterbank een door… Bereiding, 25-07-2009

Linzen, er is meer van te maken dan alleen maar soep

Linzen zijn gezond, zorgen voor veel voedingsstoffen en er is veel meer van te maken dan alleen maar linzensoep. In India bijvoorbeeld worden ze vaak in Dhal verwerkt of maken ze er curry van. Alles o… Producten, 15-03-2011
Magere snert of erwtensoep: hoe maak je magere snert?

Magere snert of erwtensoep: hoe maak je magere snert?

Magere snert of erwtensoep maken is zo moeilijk niet. Vaak wordt de volvette variant gegeten met veel worst, varkensvlees en spek, Maar daar word je dik van en het zorgt voor dichtgeslibte aderen. Vee… Producten, 22-11-2011

Maleisië: de bijzondere keuken en eetcultuur

De keuken van Maleisië wordt gekarakteriseerd door de verschillende invloeden van alle mensen die er wonen. Chinees, Indonesisch, de Tamil keuken en de keuken van de Noord-Indiers komt er ruimschoots… Buitenlands, 28-11-2009

Marokkaans koken - salades

De Marokkaanse keuken heeft naast heerlijke tajines nog veel meer te bieden. Zo zijn de Marokkaanse salades bijvoorbeeld overheerlijk en worden ze vers bereid. De dressing die Marokkanen gebruiken bij… Recepten, 12-07-2009

Moeilijke kooktaal en gewone recepten

In sommige kookboeken staan allerlei termen die niet iedereen begrijpt. Deglaceren, zweten, tremperen zijn van die moeilijke kookwoorden. Maar wat betekenen al die moeilijke kookwoorden? En als je nog… Bereiding, 31-12-2011
Mosselen: het ontstaan van de mossel is vrij ingewikkeld

Mosselen: het ontstaan van de mossel is vrij ingewikkeld

Veel mensen denken dat mosselen alleen verkrijgbaar zijn als er een R in de maand zit. Mosselen zijn ook in andere maanden verkrijgbaar. Alleen in april, mei en juni zijn er geen mosselen te krijgen. Producten, 21-12-2011

Mosterd: na de maaltijd goed voor de spijsvertering

Mosterd is erg lekker in de keuken. Maar het helpt ook tegen allerlei kwaaltjes zoals verkoudheid en stress. Mosterd is er in veel varianten. Maar mosterd wordt altijd gemaakt uit mosterdzaad. Alles o… Producten, 13-08-2010