Singalees » Specials » Pijn

Pijn en pijnbestrijding

Iemand die altijd pijn heeft is de wanhoop vaak nabij. Toch zijn er in sommige gevallen manieren om de pijn te verminderen. Maar ook iemand die zo nu en dan pijn heeft, wil wel weten wat hij daar het beste voor in kan nemen. Daarvoor de middelen op een rij in deze special.

Van een aspirientje tot morfine

Pijnbestrijders zijn er in soorten en maten. Maar ze hebben wel allemaal een specifieke werking en niet te vergeten bijwerkingen. Wat iemand het beste kan nemen bij kiespijn, rugpijn of hoofdpijn staat in deze special. Mensen denken namelijk wel vaak dat je zomaar iets kunt nemen, maar niets is minder waar. Voor elke aandoening is er een andere pijnstiller. Overigens is pijnbestrijding meer dan alleen pilletje innemen. In veel ziekenhuis zijn complete teams bezig om mensen te verlossen van een eeuwigdurende pijn. Ook kan met de nieuwste ontwikkelingen veel ellende worden verholpen. Toch is pijnbestrijding geen supermiddel en kan soms maar weinig worden uitgericht.

Wanneer moet je naar de dokter met je pijn en wat kan die dan uitrichten?

Chronische pijn, buikpijn, menstruatiepijn. Pijn is er in maten en soorten. Maar wat moet je doen en wanneer moet je eigenlijk met pijn naar de dokter? En wanneer neem je dan pillen en wanneer is dat niet meer gezond? Kun je bijvoorbeeld verslaafd raken aan pijnstillers? Het antwoord is Ja. Met alle gevolgen van dien. Mensen kunnen daar echter weer van af komen en soms levert dat zelfs het weggaan van hoofdpijn op.
Alles over pijnstillers en hun gebruik

Alles over pijnstillers en hun gebruik

Pijn is er in soorten en maten, maar pijnstillers om die pijn te verzachten eveneens. Het merendeel van de Nederlandse bevolking (85 procent) gebruikt regelmatig een pijnstiller om hoofdpijn, rugpijn,…

Alles over spierpijn: het kan een signaal zijn

Alles over spierpijn vind je hier. Want spierpijn hebben is geen pretje. Het belemmert mensen in hun dagelijkse gang van zaken. Spierpijn moet overigens na een paar dagen wel minder worden. Gebeurt di…
Altijd pijn: pijnbestrijding is de laatste hoop

Altijd pijn: pijnbestrijding is de laatste hoop

Mensen die altijd pijn voelen, kunnen daar helemaal gestoord van raken. Veel mensen hebben wel eens een tijdje pijn, maar weten dan dat dit weer overgaat. In sommige gevallen hebben mensen echter alti…
Behandeling van scoliose met stroom: scenartherapie

Behandeling van scoliose met stroom: scenartherapie

Behandeling van scoliose met stroom is een goede maner om de vergroeiing van de wervelkolom een halt toe te roepen. De zijdelingse vergroeiing van de wervelkolom is is op meerdere manieren te behandel…
Buikpijn: wat kan het zijn en wat kun je er zelf tegen doen?

Buikpijn: wat kan het zijn en wat kun je er zelf tegen doen?

Buikpijn is er in soorten en maten. Het kan met eten te maken hebben, met menstruatiepijnen, met een maag die ontstoken is en zelfs met teveel spanningen. Het kan echter ook zijn dat je een prikkelbar…

Chronische pijn oplossen met de shockwave

Shockwave is een nieuwe therapie die er voor zorgt dat verkalkingen op spieren en pezen worden vergruisd. Tennisellebogen, pees- en slijmbeursontstekingen en chronische nek-, schouder of rugpijn worde…
Novasure-behandeling: bij zere en heftige menstruatie

Novasure-behandeling: bij zere en heftige menstruatie

Veel last hebben van de menstruatie of heel heftige bloedingen tijdens de ongesteldheid. Een deel van de vrouwen heeft er iedere maand opnieuw last van. Maar daar is een simpele en snelle oplossing vo…
Verslaafd aan pijnstillers

Verslaafd aan pijnstillers

Verslaafd aan pijnstillers, het bestaat. De dozen aspirines, ibuprofen en ontstekingsremmers gaan in Nederland grif over de toonbank. Veel mensen slikken zelfs preventief oijnstillers om pijn die nog…
Welke bijwerkingen heeft morfine?

Welke bijwerkingen heeft morfine?

Mensen met kanker, maar ook anderen die hevige pijnen lijden krijgen vaak morfine om de pijn te verzachten. Morfine haalt ook daadwerkelijk de pijn weg of gedeeltelijk weg, maar heeft ook bijwerkingen…
Gepubliceerd door Singalees op 06-03-2011, laatst gewijzigd op 09-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.