Thais koken, gezond en lekker
De Thaise keuken is gevarieerd, uitbundig en vooral erg gezond. Er wordt vooral gewerkt met verse producten en veel kruiden. Wie deze gerechten van A tot Z zelf maakt, merkt pas goed hoe eten authentiek kan smaken.
In de Thaise keuken is de curry met rijst favoriet. In deze special staat hoe de pasta voor zo'n curry zelf gemaakt kan worden. Daarnaast kent Thailand heerlijke voorgerechten zoals kruidige en hete salades, soepen met kokos en vegetarische dissen zoals maiskoekjes. Kip met gember is een ander heerlijk gerecht. Vanzelfsprekend hoort een maaltijd in stijl afgesloten te worden. Dat kan met een echt Thais dessert.
Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes. Ze vormen vaak het begin van een Thaise maaltijd of worden bij een diner gegeten. Hoe maak je een Thaise kipsalade? En hoe maak je Thaise maiskoekjes? Hier…
Oosterse vissoep. De Aziatische keuken kent veel ingrediënten die naast lekker ook gezond zijn voor de mens. In deze oosterse vissoep zit een aantal van hen. Zo maakt gember dat het lichaam goed doorb…
De Thaise keuken is een gezonde keuken, omdat er met verse producten wordt gewerkt en er veel kruiden in het eten worden gebruikt. Naast rijst en noodles is de curry favoriet in dit land. Thaise curry…
In het Thais betekent nam tok een waterval. Het gerecht wordt traditioneel bereid op een barbecue waarbij de sappen op de kolen druppen en zo een soort waterval veroorzaken. Thais waterval rundvlees i…
Een Thaise maaltijd wordt vaak besloten met een zoet einde. Een Thais dessert of toetje dus. Overigens worden daarvoor wel weer gezonde ingrediënten gebruikt zoals rijst en fruit. Ook in het einde van…
Sieuw betekent soja saus in het Thais.Thaise gebakken rijsnoodles Pad Sieuw met sojaaus zijn erg lekker, maar er is wel veel tijd voor nodig om dit gerecht te bereiden. Het resultaat mag er dan echter…
Thaise groene curry is een onderdeel van de Thaise keuken. De Thaise keuken kent smaakexplosies die heel opvallend zijn. Bovendien maakt de Thai geen onderscheid tussen vegetariërs en vis of vleeseter…
Thais eten is meer dan alleen rijst met curry. Ook gebakken Thaise noodles en samengestelde gerechten met veel kruiden en vlees, kip of vis worden in het land veel gemaakt. Thaise kip met gember bijvo…
De groene papayasalade uit Thailand is doordrenkt van knoflook. Wie groene Thaise papayasalade eet hoeft daarna niemand meer aan te ademen. Maar het is wel een heerlijkheid. Het recept voor Thaise gro…
Dit gerecht heeft een heel poëtische naam, omdat de drie woorden op elkaar rijmen. Gai betekent kip. Sai betekent toegevoegd en Takrai betekent citroengras
Wie dit recept klaarmaakt heeft een erg smaakvol, gezond en sappig barbecue gerecht dat er bovendien erg mooi uitziet omdat het wordt geserveerd op citroengras. Een heel goed en gezond alternatief voo…
De Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde ingrediënten en gedeeltelijk van verse kruiden.
De Thaise keuken is erg gevarieerd. Nederlanders huiveren vaak bij het zien van een viskop, maar Thai vinden het opdienen van een hele vis (of in dit geval een salade tussen de overblijfselen ervan) h…
Thaise viskoekjes of Tod man pla is een favoriet gerecht in Thailand, maar het staat bijna nergens op het menu in Nederland. Mooie verse vis is de basis van dit recept. Maar ook de komkommer relish is…
Veel recepten uit Thailand bevatten vissaus. Dit vegetarische Thaise larb gerecht is echter puur vegetarisch. Het is wel bewerkelijk, maar het is een geweldig en heel gezond gerecht. Het is een soort…
Gepubliceerd door Singalees op 16-06-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.