Marokkaans koken
De Marokkaanse keuken is smaakvol, voedzaam en werkt met heel veel verse producten. Bovendien zijn kruiden niet weg te denken uit deze keuken. Mensen die op vakantie in Marokko zijn geweest weten dat dit deel van Afrika bijzondere gerechten biedt, maar ook wie nog nooit in het land is geweest kan er van genieten.
Koken in de tajine
De tajine is wel het eerste waar mensen aan denken als ze aan de Marokkaanse keuken denken. Dat is terecht, want deze kleien pot wordt veel gebruikt. En eigenlijk alles kun je wel in de pot stoppen. Het komt er heerlijk bereid en gaar weer uit.
Zout en zoet bij elkaar
Toch biedt de keuken in dit Noord-Afrikaanse land zoveel meer. Zo wordt er gewerkt met veel kruiden en worden zoet en hartig lustig door elkaar heen gebruikt. Ras el-Hanout is een veel gebruikt kruidenmelange. Leer hier hoe u dit zelf kunt maken. Geen maaltijd is af zonder een mooie salade. Ook dat doen ze in Marokko toch iets anders dan in Nederland. Ook ingelegde citroenen zijn typisch Marokkaans. Een heerlijk hapje voor erbij.
De tajine is een pan waarin allerlei producten samen worden gekookt. De tajine komt van de nomaden in Noord-Afrika en het Midden Oosten. Deze mensen trokken van gebied naar gebied en hadden geen keuke…
De Marokkaanse keuken heeft naast heerlijke tajines nog veel meer te bieden. Zo zijn de Marokkaanse salades bijvoorbeeld overheerlijk en worden ze vers bereid. De dressing die Marokkanen gebruiken bij…
Met de komst van andere keuken, zijn soms ook andere ingrediënten nodig voor die gerechten. Natuurlijk kunnen die bij de oosterse winkel gekocht worden, maar leuk is het ook om zelf eens te kijken wat…
Gepubliceerd door Singalees op 20-07-2009, laatst gewijzigd op 08-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.