Singalees » Specials » Suiker

Suiker, de witte sluipmoordenaar

Wat veel mensen niet weten is dat er in heel veel producten suiker zit. Die suiker zat er niet van nature in, maar is er door de producten in gestopt. Zo zit er in een blikje cola 12 suikerklontjes. Maar bevat magere melk bijvoorbeeld ook heel veel suiker. En dat maakt dik en is ongezond.

Suiker is heel moeilijk te verwerken door het menselijk lichaam

Suiker haalt heel veel goede stoffen uit het lichaam, omdat er zoveel nodig is om het te verwerken. Daarom wordt het ook wel de witte sluipmoordenaar genoemd. Het idiote is dat producten van allerlei producten suiker toevoegen aan die producten. Daarmee wordt wat eerst wel een gezond drankje zou kunnen zijn, opeens een heel dikmakend drankje. Maar ook een drankje dat de lichaamsfuncties in de war gooit omdat de toevoeging van snelle suikers de suikerspiegel gigantisch in de war schopt.

We houden erg van zoet en dat heeft een reden

Dat bijna ieder mens erg van zoetigheid houdt, komt simpelweg omdat moedermelk heel zoet is. In die fase heeft dat ook een reden, het kind leeft op die melk en gaat dood als het het niet krijgt. Maar die smaak houden we vast, terwijl dat niet goed voor is. Minder suiker eten, betekent minder overgewicht, minder schommelingen in onze suikerspiegel en dus een betere gezondheid.

Natuurlijke zoetstoffen

Omdat die voorkeur voor zoet er wel is en we tegenwoordig te kust en te keur aan 'slechte' voedingswaren kunnen krijgen, is het zaak om die behoefte dan maar op een andere manier te stillen. Zo zit er in fruit ook suiker, maar dat zijn andere suikers dan de geraffineerde vormen. Nog erger zijn trouwens de gefabriceerde zoetstoffen als aspartaam. Wie toch zoetigheid wil, maar niet de nadelen van de suiker kan stevia gaan gebruiken. Dit is een zoetstof afkomstig van een plant die geen enkele calorie oplevert. Het is even wennen, want de smaak is anders, maar zoet is het wel.
Stevia Rebaudiana - de natuurlijke zoetstof of honingkruid

Stevia Rebaudiana - de natuurlijke zoetstof of honingkruid

Stevia Rebaudiana is het honingkruid van de Indianen. De zoetstof die er van wordt gemaakt wordt inmiddels in veel landen over de wereld gebruikt. De plant zelf kweken en dan zelf de zoetstof maken is…
Suiker: de stille sluipmoordenaar

Suiker: de stille sluipmoordenaar

Suiker is slecht voor de mens. Niet alleen omdat je dik wordt van suiker, maar ook omdat het goede stoffen afbreekt. Minder geraffineerde suiker is veel beter voor de mens.
Waarom mensen zoet eten zo lekker vinden en het zo slecht is

Waarom mensen zoet eten zo lekker vinden en het zo slecht is

Zoet eten, je wordt er dik van. Maar de meeste mensen vinden zoet eten wel heel erg lekker. Waarom is er toch die voorkeur voor zoetigheid die eigenlijk zo slecht is voor mensen? Dat komt nog uit de t…
Gepubliceerd door Singalees op 25-02-2012, laatst gewijzigd op 29-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.