Singalees » Specials » Oerol

Oerol, wat en hoe

Elk jaar in juni vindt op Terschelling het Oerol festival plaats. Hoewel dit festijn klein begon, is het inmiddels uitgegroeid tot een wereldfestijn waar bezoekers en artiesten van over de hele wereld naartoe komen. Naast cultuur is Oerol vooral een leukere, andere wereld. Waar de liefde hevig bloeit.
Bron: Ei6, PixabayBron: Ei6, Pixabay

Soort hippiefestival, maar dan in Nederland

Mensen die er naartoe gaan weten dat Oerol een sfeer heeft die doet denken aan het hippie leven van lang geleden. Het is een mooiere wereld, mensen zijn overal erg aardig voor elkaar en het aanbod aan culturele zaken is enorm. Bovendien is de combinatie met de natuur opmerkelijk. In duinen, op het strand, in het bos en aan en in het water worden voorstellingen gehouden.

Oerolkaarten kopen, paspoort scoren, auto parkeren, boot bespreken

Oerol vieren is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal spelregels om te volgen om goed beslagen te ijs te komen. De boot vroeg boeken bijvoorbeeld. Of dat huisje al minstens een jaar van tevoren bespreken. En vriend worden. Want daarmee kun je in de voorverkoop al je kaarten scoren en kun je dat rustig op je gemak thuis achter de computer doen.

De voorstellingen op Oerol

Kijk eens hoe Oerol in de loop van al die jaren veranderd is. Van een kleinschalig festival groeide het uit tot een 10 daags feest met een hele bijzondere programmering met grote namen en bijzondere optredens. Na 1995 werd Oerol nog weer anders en kwamen weer andere artiesten naar het eiland. De gasten bleven echter gelijk, zij groeiden als het ware op met het feest.

Kaarten voor Oerolvoorstellingen

In 2009 vindt van 13 tot en met 22 juni het Oerol festival plaats op Terschelling. Het thema van dit jaar is Gras tussen de Planken. De kaartverkoop gaat niet meer zoals in het begin van het festival…

Oerol, de spelregels en de juiste voorbereiding

Elk jaar in juni wordt het 10 daagse Oerol festival gehouden. Het feest der feesten wordt zo druk bezocht dat het goed is om van te voren een aantal zaken te regelen als je Oerol wilt meemaken. Sommig…
Gepubliceerd door Singalees op 06-05-2009, laatst gewijzigd op 08-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties