Singalees » Specials » Terschelling

Typisch Terschelling: producten en zaken van Terschelling

Terschelling is een heel aparte eiland in de Waddenzee. Het heeft zijn eigen gebruiken, een heel eigen bevolking en taal en heel veel streekproducten. En bovendien heeft het recreatie-eiland heel veel goede hotels, restaurants en andere zaken waar de reiziger zich goed kan vermaken, Bovendien is er eens per jaar een enorm festival op het eiland, het Oerolfestival. Daar kunnen cultuurgenieters 10 dagen lang hun hart ophalen.

Eigengereide bevolking op Terschelling

Terschelling is nog steeds vrij authentiek. Dat komt door de bevolking, die al eeuwen op zichzelf is aangewezen. Het eiland is dan ook bijna een soort vrijstaat. Natuurlijk met een gemeentebestuur, maar de Terschellingers houden eigenlijk niet zo van al die regeltjes en voorschriften.

De wal en het eiland: harde werkers

De inslag van de mensen wordt ook ingegeven door doordat het eiland is afgesloten van de rest van Nederland door de zee. Mensen die niet van het eiland komen horen dan ook steevast bij 'de Wal'. Overigens wonen er tegenwoordig best veel mensen van de wal op het eiland, maar die moeten dan wel tegen de echte Terschellinger inslag kunnen. En ze moeten hard kunnen werken, want ondernemend zijn ze daar op het eiland.

Specifiek Terschellings

Het Waddeneiland heeft daarnaast een aantal streekproducten die het bekend en geliefd maken bij toeristen. Van garnalenkroketten tot pondkoek en van de cranberry tot haar formidabele strandtenten, Terschelling heeft het allemaal. Wie niet bij de ZandZeeBar is geweest of bij paviljoen De Walvis op West heeft Terschelling niet gezien. Ook een bezoek aan Het Amsterdamsche Koffijhuis op West en de Dammesaan op Midsland hoort erbij.

Campings en huisjes op Terschelling

Terschelling is een echt vakantie eiland. Jong en oud vindt er vertier. Het is dan ook geen wonder dat er her en der campings, huisjes en hotels te vinden zijn. Camping de Appelhof voor jongeren, camping De kooi voor iedereen, camping Mast voor de wat ouderen, camping Terpstra voor een gemengd gezelschap, iedereen kan er wel ergens terecht. En wie een huisje zoekt: ze zijn er van heel eenvoudig tot complete sauna's.
De cranberry of grote veenbes levert sap na vorst

De cranberry of grote veenbes levert sap na vorst

Veel mensen weten inmiddels wel dat de cranberry heel veel vitamine C levert. En dat je de cranberry kunt inzetten bij blaasontstekingen. Maar wat velen niet weten is dat de cranberry haar sap pas los…

Terschelling: de campings, hotels, restaurants en kroegen

Een weekendje of weekje Terschelling betekent ook vaak uitgaan. Een hapje eten, een drankje drinken, iets leuks doen. Het waddeneiland Terschelling biedt dat alles in ruime mate, maar er zijn absoluut…

Typisch gerecht van Terschelling: de pondkoek

De Terschellinger Pondkoek moet je gegeten hebben als je op Terschelling bent geweest. Het is zon typische lekkernij die echt bij een bezoek hoort. De smaak is apart en niet te vergelijken met andere…
Gepubliceerd door Singalees op 01-12-2011, laatst gewijzigd op 30-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.