Singalees » Specials » Twitteren
Singalees: Informatie van A tot Z

Twitteren, hoe twitter je het meest effectief?

Twitteren, hoe twitter je het meest effectief? Social media als Twitteren is niet meer weg te denken uit de mix van instrumenten die je kunt gebruiken om je bedrijf, jezelf of een doel dat je je stelt te promoten. Maar hoe twitter je het best? En welke tweets verstuur je wel en welke tweets verstuur je niet? Moet je de hele dag twitteren of is er ook een systeem dat er voor zorgt dat je de hele dag Tweets verstuurt zonder dat je de hele dag bezig bent?

Wat is twitteren en waarom zou je het doen?

Twitteren is het versturen van berichten die niet langer zijn dan 140 tekens. Maar met die tekens kun je wel flink wat bereiken als je het goed doet. Het krijgen van volgers (followers) is daarin van groot belang. Zij lezen namelijk je berichten en sturen die door als ze ze interessant genoeg vinden. Daardoor krijg je weer meer bereik. Maar je kunt via Twitter ook zakelijk aan de slag. Door Tweets te versturen over projecten bijvoorbeeld of door resultaten duidelijk te maken.

Volgers krijgen op Twitter

Het is dus van groot belang om op Twitter volgers te krijgen. En aangezien we niet alleen Kim Kardashians zijn met miljoenen volgers, zullen wij gewone stervelingen daar wel wat voor moeten doen. Maar hoe krijg je die volgers? En wat doe je om nieuwe volgers te krijgen en oude behouden?

Hastags

Het lijkt iets dat je kunt eten maar een hashtag is een teken dat je gebruikt op Twitter zodat mensen je kunnen vinden. Als iemand iets zoekt, doet hij dat via zo'n hashtag (#) . Het is dus wel belangrijk om te weten waar en wanneer je zo'n hastag in je tekst zet.
Lees het allemaal in deze special over Twitteren en het maken van Tweets.
Tips om goed te Twitteren: hoe het beste Twitteren

Tips om goed te Twitteren: hoe het beste Twitteren

Wie eenmaal het Twitteren heeft ontdekt, kan dit optimaliseren. Bijvoorbeeld om met Twitter meer klanten te trekken. Hierbij dan ook tips om goed te twitteren. Hoe schrijf je een goede Tweet?

Twitteren via Tweetdeck: hoe kun je twitteren via Tweetdeck

Twitteren via Tweetdeck is een manier om bijvoorbeeld de hele dag berichten op Twitter te zetten zonder daar de hele dag mee bezig te zijn. Maar hoe werkt Twitteren via Tweetdeck? En hoe begin je met…
Twitteren, wat is twitteren en hoe twitter je?

Twitteren, wat is twitteren en hoe twitter je?

Twitteren is in 140 tekens aan de mensheid bekend maken wat je wilt laten weten. Maar nog niet heel Nederland twittert. Er zijn zelfs mensen die niet weten wat twitteren is. Daarom een introductie Twi…
Gepubliceerd door Singalees op 06-10-2011, laatst gewijzigd op 02-07-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!