Singalees » Specials » Caravans en campers

Caravans en campers

Vakantiehouden met een eigen camper of caravan blijft ongekend populair in Nederland. De ene caravan is echter de ene niet en ook op het gebied van campers is er heel veel diversiteit te vinden. Ook zijn er speciale beurzen om erachter te komen wat er allemaal te vinden is op camper- en caravangebied.

Caravans in soorten en maten op de Caravana

Caravans en campers zijn er in soorten en in maten. Wie zich wil laten informeren kan het best terecht op de Caravana, de gespecialiseerde beurs van Nederland. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden en biedt de consument alle informatie over de nieuwste modellen, maar ook over waar het best te kamperen. Niet alleen Nederlandse standhouders doen mee, ook buitenlandse.

Kip Caravan

De Kip Caravan is wel de meest bekende caravan van Nederland. Het bedrijf kent een bijzondere geschiedenis die in deze special breed wordt uitgemeten. Kip heeft overigens niet de kleinste en langzaamste camper op haar naam staan. Die komt voor rekening van een heel andere producent, namelijk een Italiaans. Ook dat is te lezen in deze special.

Caravan niet zomaar voor de deur zetten

Het is een irritatie voor veel mensen: de caravan van de buren die weken bij hen voor de deur staat en hen het uitzicht belemmert. Wat veel mensen blijkbaar niet weten is dat dit ook helemaal niet mag. Een caravan mag maximaal 3 dagen voor de deur staan en moet dan worden gestald op een plek waar hij geen overlast veroorzaakt. Wie zich daar niet aan houdt, kan door de gemeente op de vingers worden getikt.
De Kipcaravan is alweer 75 jaar oud

De Kipcaravan is alweer 75 jaar oud

Bijna iedereen kent de Kipcaravan wel. Het caravanmerk bestaat dit jaar alweer 75 jaar en introduceert in haar jubileumjaar dan ook een nieuwe caravan. Het is de Kip Kompakt 300 Classic 75 Limited Edi…

De kleinste en langzaamste camper ter wereld

Tijdens de crisis gaan producten van luxe-artikelen hun maten aanpassen aan de omstandigheden en de vraag. Dethleffs ontwierp in 2010 daarom de kleinste en langzaamste camper van de wereld, de Piaggio…
Parkeerregels voor de caravan: 3 dagen voor de deur

Parkeerregels voor de caravan: 3 dagen voor de deur

De caravan voor de deur parkeren. Na de vakantie stallen veel mensen hun caravan of vouwwagen vaak voor de deur. Omdat het zo gemakkelijk uitpakt en omdat het nog steeds vakantie is. Maar langer dan d…
Gepubliceerd door Singalees op 19-01-2011, laatst gewijzigd op 01-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.