Singalees » Specials » Davis methoden

Dyslexie en leer- en taalproblemen oplossen met Davis

Dyslexie, maar ook taal- en leerproblemen kunnen redelijk eenvoudig worden verholpen met de diverse Davis methoden. De grondlegger van deze methodieken ontwikkelde ze omdat hij zelf leed aan dyslexie en lange tijd werd beschouwd als autist.

Dyslexie is een complex spel van factoren

Dyslexie wordt ook wel omschreven als woordblindheid. Maar eigenlijk dekt dat de lading helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel soorten van dyslexie. De een kan niet goed rekenen, de ander ziet woorden die er niet zijn omdat de letters verschuiven. Weer een ander kan heel moeilijk schrijven, maar heeft geen moeite met het lezen van zinnen. Omdat de aandoening zo divers is, moet de aanpak ook specifiek zijn. De Davis methode helpt kinderen en volwassen binnen een kort tijdsbestek hun dyslexie onder de knie te krijgen. Beelddenken is daar een belangrijk onderdeel van.

Uitvinder van de Davis methode, Ron Davids leed zelf aan dyslexie

Ron Davids leed zelf aan dyslexie en wilde daar van af. Hij ontwikkelde een methode om zelf met de aandoening om te kunnen gaan, maar wilde die ook aan de wereld laten weten.

Ook andere zaken kunnen worden opgelost met de Davis methode

Taal en leerachterstanden ten slotte kunnen eveneens opgelost worden met de Davis leerstrategieën. Dit omdat het principe waarop de methode is geschoold, ruimte laat voor andere problemen. Op die manier kunnen kinderen heel snel van hun problemen afkomen of ze verminderen als ze naar school gaan.
Davis Leerstrategieën: Leer- en taalachterstanden oplossen

Davis Leerstrategieën: Leer- en taalachterstanden oplossen

Leer- en taalachterstand voorkomen is het belangrijkste doel van de Davis leersstrategieën. Als kinderen al op jonge leeftijd leren focussen op hun taken door de David leersstrategieën (dat kan overig…
Dyslexie in 5 dagen opgelost met de Davis methode

Dyslexie in 5 dagen opgelost met de Davis methode

Dyslexie wordt in de volksmond woord-, of leesblindheid genoemd. In feite is het dat niet, en heeft het veel meer te maken met hoe mensen denken en wat dit doet met hun oriëntatievermogen. Met de Davi…
Hoe de Davis dyslexie methode tot stand is gekomen

Hoe de Davis dyslexie methode tot stand is gekomen

Kinderen, maar ook volwassenen die behept zijn met dyslexie kunnen binnen 30 uur van dat probleem verlost zijn door de Davis methode. De grondlegger van deze methodiek is Ronald D. Davis. Artsen const…
Gepubliceerd door Singalees op 29-04-2009, laatst gewijzigd op 09-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.