Schuld, hoe kom je van je schulden af?
Schulden kunnen iemands leven aardig vergallen. Maar schulden maken begint vaak met geen inzicht hebben in de eigen financiële situatie. En door meer geld uit te geven dan er binnenkomt. Hoe kom je van je schulden af en hoe maak je geen schulden, daarover gaat deze special.
Van de ene schuld in de andere
Mensen met schulden doen er soms alles aan om die kwijt te raken. Maar soms draaien ze zich nog veel dieper in de problemen. Omdat ze weer opnieuw lenen, omdat ze hun zorgverzekering niet betalen en dan ook nog eens een fikse boete krijgen of omdat ze zoveel schulden hebben dat ze het overzicht zijn verloren. In deze special worden al deze onderwerpen uitgediept en wordt gezocht naar een mogelijkheid om die schulden zo snel mogelijk kwijt te raken.
Goed met je geld omgaan
Geen schulden maken doe je vooral door niet te veel geld uit te geven. Daarvoor moet je dan wel weten waar je geld naartoe gaat en moet je inzichtelijk maken wat er niet absoluut nodig is. Want met het afzeggen van abonnementen, dure telefoons, verzekeringen die je dubbel hebt en te dure uitjes kun je enorm veel besparen.
Als je je zorgverzekering niet meer betaalt krijg je een boete. En die kan fors oplopen. Voor de zorgverzekering moeten mensen maandelijks een premie betalen. Mensen met weinig inkomen kunnen ook in a…
Als een deurwaarder beslag willen leggen op een inboedel wat gebeurt er dan? Wordt bij een beslag op de inboedel een hele woning leeggehaald of blijven er dan nog zaken over? En als iemand de deur nie…
Veel mensen zijn heel bang om in de boeken van het Bureau Krediet Registratie (BKR) te komen. Ze denken namelijk dat ze daardoor nooit meer een lening of hypotheek kunnen afsluiten. Maar dat klopt nie…
Controle op uitkeringsfraude mag. Maar hoe ver mogen uitkerende instanties daarin gaan? De overheid wil zover gaan dat bij een controle op uitkeringsfraude huisbezoeken zomaar kunnen, ook als iemand n…
Goed omgaan met geld zodat je iedere maand overhoudt is gewoon goed mogelijk. Het vereist wel discipline en de knip op de beurs. Wie geld wil overhouden, moet in ieder geval weten wat er binnen komt e…
De economische crisis van 2008, 2009 en 2010 heeft veel invloed op mensen gehad. Mensen verloren hun baan door de economische crisis, kwamen in een uitkeringssituatie terecht. Of ze konden door de eco…
Schulden samenvoegen kan voordeel opleveren. Mensen die verschillende schulden in de vorm van kleine leningen en afbetalingsregelingen hebben doen er vaak goed aan om alles samen te voegen in een heel…
Kun je met minder geld toch gelukkig zijn? Onderzoek heeft uitgewezen dat je met minder geld toch gelukkig kunt zijn. De leefstijl, het sociale leven, iemands zelfbeeld en de manier waarop iemand tege…
Lenen lijkt het modewoord om al je problemen op te lossen. Maar het maakt problemen vaak alleen maar groter. Want leningen moeten op den duur toch echt een keer afgelost. Bovendien kost het veel onnod…
Mensen die er zelf niet meer uit komen qua financiën kunnen een beroep doen op de schuldhulpverlening. Voor schuldhulpverlening moet iemand een grote achterstand met betalingen hebben en niet weten ho…
Soms hebben mensen opeens snel geld nodig. Koelkast kapot, wasmachine doet het niet meer. Opeens moet daarvoor geld komens. Maar dat geld zit niet ergens in een oude sok en ook op de bankrekening staa…
Tim is het digitale huishoudboekje van de ING. Wie goed zicht heeft op zijn uitgaven, weet ook waar hij op moet bezuinigen. De ING doet daar vanaf augustus 2010 aan mee, door het digitaal huishoudboek…
Mensen halen de instanties die zich bezig houden met het innen van geld nogal eens door elkaar. Want een incassobureau doet iets heel anders dan een deurwaarder en de eisen om die beroepen uit te oefe…
Gepubliceerd door Singalees op 13-02-2011, laatst gewijzigd op 10-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.