Singalees » Specials » Studeren

Studeren: alles rond studeren in Nederland en het buitenland

Studeren: alles rond studeren in Nederland en het buitenland Voor het eerst gaan studeren is voor de meeste jongeren best spannend. Bovendien komen steeds meer jongeren uit een milieu waar nog nooit is gestudeerd en weten ze dus eigenlijk niet wat ze kunnen verwachten. Daarvoor is speciale studiebegeleiding. Maar ook een kamer vinden voor je studie is niet eenvoudig. Alles over studeren.

Voor het eerst studeren; hoe doe je dat?

Wie voor het eerst naar de Universiteit gaat kan zich daar goed verloren voelen. Vooral als je niet weet hoe het allemaal werkt en je ouders geen achtergrond op dat gebied hebben, is het vaak moeilijk Tegenwoordig is daar echter speciale begeleiding voor. Ook voor jongeren met autisme zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om hun studie op een goede manier af te ronden. Zij hebben vaak problemen met het hele sociale leven rondom universiteit en hun mede-studenten. Speciale studentenhuizen zorgen ervoor dat zij ook op een prettige manier hun studie kunnen afronden.

In Nederland of naar het buitenland

Studeren kan in Nederland, maar ook daarbuiten. Wie kiest voor het buitenland kan kiezen uit een aantal prestigieuze en minder prestigieuze universiteiten. Feit is dat een buitenlandse studieperiode goed staat of je cv. Maar ook in Nederland is de keuze best groot. Wat is dan wijsheid? Uit welke universiteiten kun je kiezen? En hoe maak je die keuze?

Huisvesting

Ieder jaar opnieuw is het een drama: studenten die een kamer zoeken in een van de vele steden waar een universiteit is gevestigd. Er zijn te weinig studentenhuizen, wonen bij een hospita is zo 1995. Maar soms is er niets anders aan te doen en moet je toch voor die mogelijkheid kiezen. Soms zit er ook niets anders op dan toch maar heen en weer te reizen van je ouderlijke woning naar de stad waar je studeert. Wie echter geld heeft (meestal zijn dat de ouders) kan er ook voor kiezen om een huis te kopen om daar in te gaan wonen. Dat kan alleen, maar met meerdere personen is natuurlijk voordeliger. Op die manier heb je een studentenkamer en een belegging voor de toekomst. Hoewel dat anno 2013 ook weer niet zo'n geweldig voordeel lijkt. En dan moet je ook nog eerst even uitzoeken hoe dat fiscaal allemaal zit. Want achteraf een enorme belastingaanslag op de mat vinden is ook niet zo fijn.
Eigen woning voor studerend kind

Eigen woning voor studerend kind

Ouders kunnen een woning kopen voor hun studerende kind. Want onderdak vinden in een studentenstad is elk jaar opnieuw een ramp voor eerstejaars. Zelf een woning kopen of laten kopen door de ouders is…
Gratis studieboeken downloaden

Gratis studieboeken downloaden

Studeren is duur. Boeken kopen ook. Veel studenten kunnen tegenwoordig echter hun studieboeken gewoon gratis downloaden via het internet. Online dus gratis studieboeken downloaden. De reclame die daar…
Studeren: in Nederland of in het buitenland

Studeren: in Nederland of in het buitenland

Studeren in het buitenland: goede studenten gaan liever naar een topuniversiteit in het buitenland dan dat ze hier in Nederland aan de studie gaan. Dit komt omdat de studies er gewoon veel beter zijn.…
Gepubliceerd door Singalees op 11-11-2011, laatst gewijzigd op 30-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.