Thais koken deel 2
De Thaise keuken is zo uitgebreid dat er wel een hele bibliotheek over vol te schrijven is. Van hele hete en opvallende gerechten tot zoete en milde gerechten, het is allemaal te maken in deze keuken. Wie eenmaal begint met experimenteren wil vaak meer, ook al omdat de keuken puur en heel gezond is.
Van curry tot bbq worst
BBQ worst en roti lijken niet in de Thaise keuken thuis te horen. Maar ook hieruit blijkt maar weer dat het een heel veelzijdige keuken is. In deze bijzondere eetcultuur is er ook veel ruimte voor vis, zeevruchten en schelpdieren. Overigens is Thailand ook een walhalla voor vegetariërs. Wie geen vlees en vis eet, krijgt toch de lekkerste gerechten voorgeschoteld.
De Thaise keuken is vooral gezond en eerlijk
Uit pakjes koken doen de Thai niet. Zij bereiden al hun gerechten zelf voor en maken dus ook zelf hun eigen currypasta's. Maar ook groenten en fruit worden bereid waar je bij staat. Zelfs de loempia's zijn heel anders dan in Nederland.