Singalees » Specials » Zorgverzekering 2011

Zorgverzekering 2011, de voorwaarden en de veranderingen

Zorgverzekering 2011, de voorwaarden en de veranderingen Elk jaar moeten mensen weer opnieuw hun zorgverzekering kiezen. Veel mensen blijven bij hun oude zorgverzekering, maar het loont zeker om over te stappen naar een andere zorgverzekering. In 2011 veranderen er nogal wat zaken in het basispakket zorgverzekeringen. Ook wordt het medicijngebruik nogal aan banden gelegd.

Basispakket zorgverzekering is bij elke maatschappij gelijk, de premies niet

Zorgverzekeringen kosten per maand honderden euro's. Het basispakket is weliswaar overal gelijk, maar de premies niet. Bovendien zijn ook in die basisverzekeringen nogal wat veranderingen te vinden. Zo vergoedt niet iedere zorgverzekeraar dezelfde medicijnen.

Veel medicijnen slikken of graag veel alternatieve hulp willen

Het is soms best lastig om uit te vinden bij welke maatschappij je nu het beste uit bent. Je slikt bijvoorbeeld veel medicijnen, maar je krijgt steeds andere merken en dat vind je niet fijn. Veel is daar overigens niet aan te doen, want alle maatschappijen willen zo goedkoop mogelijk uit zijn. Of je moet met je arts overleggen omdat je niet tegen een bepaald ingrediënt kunt en hij of zij voorschrijft dat je alleen dat ene middel krijgt.

Alternatieve geneeskunde en fysiotherapie

Op het gebied van alternatieve geneeskunde is nog redelijk wat te kiezen. Standaard is bijna wel dat je meer betaalt naarmate je ook meer terugkrijgt. Voor fysiotherapie is het begrip gratis bijna overal al afgeschaft. Je zult je daarvoor moeten bijverzekeren in een extra verzekering.

Vergelijkingen

Lees alles over het vergelijken van zorgverzekeringen, de veranderingen in de basiszorgverzekering 2011 en over het verstrekken van medicijnen door zorgverzekeraars in deze special.
Als je je zorgverzekering niet meer betaalt: boete

Als je je zorgverzekering niet meer betaalt: boete

Als je je zorgverzekering niet meer betaalt krijg je een boete. En die kan fors oplopen. Voor de zorgverzekering moeten mensen maandelijks een premie betalen. Mensen met weinig inkomen kunnen ook in a…
Een goedkopere zorgverzekering zoeken kan geld besparen

Een goedkopere zorgverzekering zoeken kan geld besparen

De verschillen in premies voor zorgverzekeringen zijn vaak groot. Een goedkope zorgverzekering uitzoeken loont dus zeker. Maar bij het kijken naar een goedkope zorgverzekering is het ook van belang om…
Opeens moet je een ander medicijn van de zorgverzekering

Opeens moet je een ander medicijn van de zorgverzekering

Het gebeurt regelmatig dat mensen bij de apotheek opeens andere medicijnen krijgen voor een aandoening die ze al heel lang hebben. Wie het oude medicijn wil, moet in dat geval bijbetalen. Vaak snapt n…
Gepubliceerd door Singalees op 19-01-2011, laatst gewijzigd op 25-03-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.