Artikelen 101 - 110 van 140 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Thaise groene curry is een onderdeel van de Thaise keuken. De Thaise keuken kent smaakexplosies die heel opvallend zijn. Bovendien maakt de Thai geen onderscheid tussen vegetariërs en vis of vleeseter…
Recepten, 09-02-2009
Thais eten is meer dan alleen rijst met curry. Ook gebakken Thaise noodles en samengestelde gerechten met veel kruiden en vlees, kip of vis worden in het land veel gemaakt. Thaise kip met gember bijvo…
Recepten, 03-02-2009
Thaise inktvis en Thaise Krob Mee zijn delicatessen in de Thaise keuken. De Thaise inktvis Kad Ki Mao bevat vooral heel veel knoflook en veel pepers. Daarmee is Thaise inktvis Kad Ki Mao niet voor men…
Recepten, 14-07-2009
De groene papayasalade uit Thailand is doordrenkt van knoflook. Wie groene Thaise papayasalade eet hoeft daarna niemand meer aan te ademen. Maar het is wel een heerlijkheid. Het recept voor Thaise gro…
Recepten, 02-02-2009
Kip met cashewnoten wordt ook in Nederland wel gemaakt. Maar dan is het een 1,2 3 gerechtje dat snel klaar is. Deze Thaise Cashew Kip vergt behoorlijk wat tijd en inspanning, maar het resultaat is er…
Recepten, 22-09-2009
Dit gerecht heeft een heel poëtische naam, omdat de drie woorden op elkaar rijmen. Gai betekent kip. Sai betekent toegevoegd en Takrai betekent citroengras
Recepten, 24-05-2009
Wie dit recept klaarmaakt heeft een erg smaakvol, gezond en sappig barbecue gerecht dat er bovendien erg mooi uitziet omdat het wordt geserveerd op citroengras. Een heel goed en gezond alternatief voo…
Recepten, 02-05-2009
In Thailand kennen ze het begrip fingerfood als geen ander. De onderstaande gerechten leven zich uitermate voor een leuke maaltijd waarbij de handen gebruikt mogen worden. Bovendien lenen beide recept…
Recepten, 22-05-2009
De Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde ingrediënten en gedeeltelijk van verse kruiden.
Recepten, 07-02-2009
De Thaise keuken is erg gevarieerd. Nederlanders huiveren vaak bij het zien van een viskop, maar Thai vinden het opdienen van een hele vis (of in dit geval een salade tussen de overblijfselen ervan) h…
Recepten, 07-02-2009