Artikelen 21 - 30 van 140 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
In grote delen van Noord-Afrika is couscous wat hier in Nederland de aardappelen zijn. Vooral in Marokko en Algerije wordt het vaak gegeten. Maar wat is couscous en wat kun je er mee? En wat is de sma…
Buitenlands, 09-08-2010
De Actifry is een soort pan waarin je allerlei gerechten in kunt bereiden. Het voordeel van de Actifry is dat er heel weinig olie wordt gebruikt. Zo krijg je al lekkere patat met maar 1 eetlepel olie.…
Bereiding, 16-07-2011
De amandelboom bloeit al in het vroege voorjaar. In februari komen aan de Prunus dulcis al de eerste roze en witte bloemen. Pas op het einde van de zomer is deze bloesem uitgegroeid tot een amandel. O…
Diversen, 05-09-2009
De aubergine behoort tot de nachtschadefamilie. De meeste planten in deze familie zijn giftig, maar sommigen zijn vooral eetbaar. De aubergine is bijvoorbeeld familie van de tomaat, de paprika, de aar…
Producten, 19-08-2010
De bloedsinaasappel wordt ook wel wijnsinasappel genoemd. De bloedsinasappel is van binnen rood en het lijkt er dus op alsof er bloed in zit. Toch weet niemand waarom de bloedsinaasappel er zo uit zie…
Producten, 26-01-2012
De courgette is familie van de komkommer. Net als de komkommer heeft ook de courgette zelf niet veel smaak, maar kun je er wel veel mee doen en er smaak aan toevoegen. Bovendien zijn zowel komkommer a…
Producten, 17-09-2011
Forel kun je op verschillende manieren klaarmaken. Feit blijft dat verse forel heerlijk is. Want forel net uit het water is verrukkelijk. Gebakken, uit de oven of van de barbecue.
Producten, 10-12-2011
Friesland associëren veel mensen met schaatsen, zeilen en misschien zelfs met fierljeppen. Friesland biedt echter veel meer aan folklore dan alleen dat. Zo heeft de Friese keuken een aantal bijzondere…
Diversen, 21-05-2009
Een goede braadpan is heel wat waard. Hij moet goed bakken, een mooi kleurtje geven en er voor zorgen dat bijvoorbeeld vlees goed gegaard wordt. Gietijzeren pannen zijn daar perfect voor. Maar die zij…
Producten, 17-01-2017
In sommige landen worden overal hamburgers gegeten en is het bijna volksvoedsel nummer 1. Maar de ene hamburger is de andere niet. Zelf een hamburger maken is misschien nog wel de beste optie.
Producten, 29-08-2010