Singalees » Specials » Marokko

Marokko, drinken, uitgaan en bedelaars

Marokko ligt in Noord-Afrika. Het prachtige land kent een rijke historie en heeft een onvergetelijke natuur. Het moderne Rabat steekt schril af tegen andere steden, maar boeiend is het overal. Het land met zijn Islamitische cultuur kent echter wel heel andere gebruiken, waar de toerist zich ter dege van bewust moet zijn. Wie te gast is in een ander land, doet er tenslotte goed aan zich aan te passen.

Rabat, een hoofdstad maar wel met hoofdstedelijke effecten

Een reis starten in Rabat is een goede manier om te wennen aan de toch heel andere wereld die we Marokko noemen. Rabat is zowel westers als traditioneel Marokkaans. Ook kent het de schaduwkanten van een land waar de voorzieningen nog steeds niet zo zijn als in Nederland.

Afdingen

In Marokko gaan de zaken anders dan in Nederland. Vaste prijzen voor artikelen bestaan niet en afdingen is het cruciale woord. Dat dit soms niet zonder slag of stoot gaat is te lezen in deze special. Je hebt er in ieder geval een lange adem voor nodig.

Alcohol drinken in Marokko: kan dat eigenlijk?

In het Islamitische land is het nuttigen van alcoholische drankjes bijvoorbeeld helemaal niet zo gewoon. Wie er als toerist rondloopt en wil weten hoe dat zit, kan daarover alles lezen in deze special. Wie drank koopt bijvoorbeeld wordt een beetje als een crimineel behandeld. Speciale winkels die dicht zijn geplakt herbergen vaak niet zulk vriendelijk personeel. En de drank zelf: die gaat in een zwarte tas. Zodat altijd te zien is wie er alcohol gekocht heeft.
Afdingen in Marokko: hoe kun je afdingen?

Afdingen in Marokko: hoe kun je afdingen?

Afdingen is heel normaal in heel veel landen maar zeker in Marokko. Wie het bedrag betaalt dat als eerste wordt genoemd wordt zelfs niet helemaal serieus genomen. Afdingen in Marokko moet dus, maar da…

Koningsstad Rabat: modern vertier, maar ook bedelaars

Rabat is een heel bijzondere Marokkaanse stad. Hij is uiterst modern en bevat veel regeringsgebouwen. In Rabat is echter het traditionele Marokkaanse leven ook nog terug te vinden. Rabat: een heel bij…

Marokko; Marokko haar bevolking en haar talen

Marokko heeft in de 21 e eeuw een enorme bevolkingsgroei doorgemaakt. Het aantal inwoners van Marokko groeide van minder dan 5 miljoen in 1900 naar 30 miljoen rond het jaar 2000. In 2011 wonen er onge…
Gepubliceerd door Singalees op 19-01-2009, laatst gewijzigd op 08-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.