Singalees » Specials » Ziekte van lyme

De ziekte van Lyme: een niet of moeilijk te genezen ziekte

De ziekte van Lyme: een niet of moeilijk te genezen ziekte De ziekte van Lyme, iedereen kent wel iemand die de ziekte van Lyme heeft. Maar inmiddels is ook wel duidelijk dat genezing niet zo eenvoudig is als altijd gedacht werd. Veel mensen lopen chronische Lyme op of kampen met het Post Lyme syndroom waarbij ze altijd klachten halen. En de medische wereld weet het eigenlijk ook niet. Waar een tekenbeet al niet toe kan leiden.

Zorgen dat je geen tekenbeet oploopt is de beste bescherming

Geen ziekte van Lyme opdoen is eigenlijk de beste manier om niet met de ziekte geconfronteerd worden. Dat betekent heel goed oppassen in de natuur. En zodra je toch een tekenbeet hebt, dan direct naar de dokter gaan.

De rode ring van een teek is er niet altijd

Alleen denken die doktoren vaak nog altijd dat er een rode ring om de teek moet zitten om besmet te zijn. En dat is al lang achterhaald. Iedereen kan de ziekte van Lyme krijgen als hij gebeten is, ook als hij niet een tekenbeet heeft waar een ring of een vlek omheen zit. Is er toch niet behandeld en krijgt iemand na verloop van tijd allerlei vage klachten die maar niet te diagnosticeren zijn, dan is het heel goed mogelijk dat de ziekte van Lyme een chronische vorm heeft aangenomen.

Borrelia-bacterie

Andere mensen zijn de Borrelia-bacterie al lang kwijt, maar blijven klachten hebben. Doktoren zeggen dan dat ze aan het Post Lyme syndroom lijden, iets waar de patiëntenvereniging overigens aan twijfelt. Lees in de diverse artikelen over Lyme alles over de ziekte, maar probeer vooral te voorkomen dat een teek zich in je lichaam nestelt. De kans is dan namelijk groot dat de ziekte wordt overgebracht want veel van de minuscule beesten dragen de Borrelia-bacterie inmiddels en hun aantal wordt elk jaar alleen maar groter.
De ziekte van Lyme voorkomen: controleren op teken

De ziekte van Lyme voorkomen: controleren op teken

De ziekte van Lyme komt weer meer en meer voor in Nederland. De ziekte die verschillende zaken tot gevolg kan hebben wordt overgebracht door een teek die is besmet met de borrelia-bacterie. Goed contr…
Lyme: behandeling direct starten ook zonder rode vlekken

Lyme: behandeling direct starten ook zonder rode vlekken

Hoewel er allerlei behandelingen worden losgelaten op de ziekte van Lyme is er eigenlijk heel weinig aan te doen. Er is eigenlijk veel meer onderzoek nodig om wel tot een oplossing te komen, maar dat…
Gepubliceerd door Singalees op 22-05-2011, laatst gewijzigd op 25-03-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties